Inspekteur
 
   
 
Naam:InspekteurSpecialiteit:Dressuur
Schofthoogte:1.66Kleur:bruin
Stamboek:KWPN
Stamboeknr:KWPN 90.3092
Geboren:19-04-1990
Category:Rijpaard
Omschrijving:
Verrichtingscijfers
Stap 8.5
Draf 9
Galop 8
Rijproef 8.5
Springen vrij 4.5
Springen ohz 5
Karakter 9
Stalgedrag 9
Trainingsrapport 8
Puntentotaal 69.50
Max punten 90
Plaatsing 6e van 29 (17)
Jaar verrichting 1993
Plaats verrichting ErmeloVerrichting Ermelo 1993 (08-03 t/m 15-05; gedeelde 6e plaats)
Inspekteur is een eerlijke, betrouwbare en blije hengst. Hij heeft veel bereidheid om te werken en laat zich goed bewerken.
De stap is actief maar iets strak in het voorbeen. In draf heeft de hengst een goed achterbeengebruik en veel tact. De galop is krachtig en gedragen, maar zou ruimer moeten zijn. In het dressuurwerk laat de hengst zich goed sluiten en onderhoudt hij ruim voldoende tact en balans. Als dressuurpaard heeft de hengst veel aanleg en geeft hij zijn ruiter een goed gevoel.
Bij het springen laat hij weinig afdruk, een matige beentechniek en weinig bascule zien. De hengst heeft als springpaard weinig aanleg en geeft zijn ruiter een matig gevoel.
Op stal en in de omgang gedraagt hij zich normaal.
Geen veterinaire bijzonderheden.

Afstammelingen 1994 (veulens)
De ontwikkeling van de getoonde veulens varieerde van amper voldoende tot ruim voldoende. De veulens zijn doorgaans rassig, voldoende rijtypisch en voldoende langgelijnd. In de geprikte groep bevond zich echter een aantal beknopte veulens.
Het hoofd is mooi en sprekend. De goed gespierde hals heeft voldoende lengte en een goede vorm. Een enkele keer komt de hals wat diep weg. De voldoende lange schoft is matig ontwikkeld. De schouder is lang, maar hij zou er schuiner in moeten liggen. De rug is best gespierd, de lendenpartij ligt goed aangesloten. De sterk gespierde croupe is voldoende gevormd en heeft voldoende lengte. De broekspier zou langer door moeten lopen. De schenkel is goed gespierd. Het voorbeen is meermalen steil. Het achterbeen is goed gesteld. De ontwikkeling van het fundament wisselt van matig tot voldoende. Het goed afgewerkte beenwerk heeft kwaliteit.
De stap is goed. De draf is ruim en sterk. De veulens maken front, gebruiken het achterbeen best, maar ze zouden zich in de bovenlijn meer los moeten laten.
De hengst heeft langgelijnde merries met formaat nodig.
De veulens liepen bij kwalitatief gemiddelde merries.
Geen veterinaire bijzonderheden.

Kort samengevat: rassige veulens, wat weinig ontwikkeld en soms beknopt, die sterk en ruim bewegen.
Getoond: 17 veulens uit 43 dekkingen.

Afstammelingen 1998 (januari; 3-jarigen)
De beoordeling van de 3-jarige nakomelingen van Inspecteur wordt een jaar uitgesteld vanwege minder dan 10 nakomelingen op de keuringen.

Afstammelingen 1999 (januari; 3/4-jarigen)
Naar aanleiding van de (uitgestelde) beoordeling/rapportage van zijn 3/4-jarige nakomelingen blijft Inspekteur voor de KWPN-fokkerij gehandhaafd.

Afstammelingen 2002 (januari; 7-jarigen)
Naar aanleiding van de beoordeling/rapportage van zijn 7-jarige nakomelingen blijft Inspekteur voor de KWPN-fokkerij gehandhaafd.

Afstammelingen 2006 (januari; 11-jarigen)
Naar aanleiding van de beoordeling/rapportage van zijn 11-jarige nakomelingen wordt Inspekteur definitief goedgekeurd .


Inspekteur is een hengst met bewezen bloed in zijn aderen. Vader Darwin - Roemer, leverancier van vele aparte dressuurpaarden waar Inspekteur er een van is, tevens komen er uit de moederlijn van Inspekteur aan de lopende band dressuurpaarden.

Inspekteur heeft onder Marlies van Baalen vele kampioenschappen en Europese medailles gewonnen, zowel bij de junioren als bij de Young Riders stond de combinatie altijd vooraan erbij, 2x goud en 1x zilver.

In 2000 kampioenschappen Young Riders
Hickstad: teamgoud, individueel brons.
Zuid Laren: winnaar Prix St. George en kur op muziek.
Weert: winnaar 3 proeven, tevens indoorkampioen Lichte Tour
In 2001 Europese kampioenschappen Young Riders Iserlohn (Duitsland), teamgoud, individueel 4e plaats.

Inspekteur wordt, na Wendy van der Helm, op dit moment uitgebracht door Marrigje van Baalen en dit is de 5e ruiter die met Inspekteur in het A-kader van de jeugd zit. Een prestatie apart!

Inspekteur levert paarden die apart kunnen bewegen, met een zeer sterk gebruik van het achterbeen, mooie types, veel maat. Paarden die kunnen lopen, zijn te verkopen. Karakterpaarden met mooie bruine en zwarte kleuren (fokt geen vossen). Voor kracht en front moet je bij Inspekteur zijn. De oudste nakomelingen van Inspekteur zijn al Lichte Tour gestart. Inspekteur heeft een hoge sportindex van 156 punten.

Stap: Draf: Galop:
8.5 9 8
Rijproef: Springen vrij: Springen ohz:
8.5 4.5 5
Terreinproef: Karakter: Stalgedrag:
9 9
Trainingsrapport: Fokwaarde dressuur: Fokwaarde springen:
8 138 86% 48 76%

Darwin
KWPN 85.1525
Roemer
KWPN 237
Zonnatettie
KWPN 81.774
Doornroos
KWPN 85.7375
Amor
Sgldt 1196/Holst 21.03788.59
Ulrica
Sgldt 26041
 
1e generatie zonen
2e generatie zonen
 
 
Klik hier voor meer informatie