Havidoff
 
   
 
Naam:HavidoffSpecialiteit:Dressuur
Schofthoogte:1.72Kleur:bruin
Stamboek:KWPN
Stamboeknr:KWPN 89.1638
Geboren:06-04-1989
Category:Rijpaard
Omschrijving:
De keurhengst Havidoff is een aansprekende, atletische modelhengst, die door zijn perfecte exterieur en uitstraling, zijn buitengewone bewegingen en zijn bijzondere afstamming gezien wordt als een van de stempelhengsten van het KWPN.

Als moderne vererver maakt Havidoff de hooggespannen verwachting van de fokkers en eigenaren overduidelijk waar. Hij brengt veelgevraagde langgelijnde rijpaarden met een zeer fijn werkbaar karakter en vloeiende, ruime bewegingen. Ze hebben front en maat en tonen een groot vermogen, met een grijpend voorbeen en zeer ondertredend achterbeen. Verschillende van zijn kinderen lopen al op Grand Prix niveau.

Verrichting Ermelo 1992
Eerlijk, betrouwbaar maar brutaal.
Basisgangen met ruimte, tact en kracht, worden gekenmerkt door een opvallend goed voorbeengebruik. Zeer veel zelfhouding. Geeft zijn ruiter in dressuur een goed gevoel. Springt met weinig ruggebruik en met matige beentechniek. Geeft zijn ruiter bij het springen een matig gevoel. Presteert in terrein ruim voldoende. Ruim voldoende bereidheid tot werken. Heeft een gevoelige mond en is daarom op kunststof bit gereden. Laat zich heel goed bewerken en ervaart werk als zeer licht. Als dressuurpaard zeer veel aanleg, als springpaard matige aanleg.
Gedrag op stal en in de omgang normaal.
Geen veterinaire bijzonderheden.

Afstammelingen 1994 (veulens)
De veulens vormden een uniforme groep. Het zijn grote, zeer royaal ontwikkelde langgelijnde veulens die goed in het rijpaardtype staan. De geselecteerde veulens vertoonden meer ras; voor het overige was er weinig verschil tussen de geprikte en de uitgezochte veulens.
Het hoofd is lang en soms wat grof. Bij de geselecteerde veulens was het hoofd minder lang en expressiever. De hals is lang, goed van vorm en bespiering. De veulens hebben opvallend veel nek. De lange schoft is voldoende ontwikkeld. De schouder is eveneens lang en deze ligt er voldoende schuin in. De rug heeft een goede lengte. De sterk bespierde lendenen zijn mooi aangesloten. De hellende croupe heeft voldoende lengte en een goede bespiering. De broek is lang doorgespierd. Het voorbeen is goed gesteld. Het achterbeen is wat klein gehoekt. Het fundament is goed ontwikkeld en heeft voldoende kwaliteit.
De stap is voldoende ruim. De veulens imponeren in draf. De draf is sterk, tactvol en ruim. De veulens maken heel goed front en ze draven door het hele lijf.
Een thuis ge´nspecteerd veulen past in het beeld van bovenstaande rapportage.
De veulens gingen vergezeld van goede moeders.
Geen veterinaire bijzonderheden.

Kort samengevat: uniforme collectie grote zeer royaal ontwikkelde veulens die goed in het type staan en best kunnen bewegen.
Getoond: 29 veulens uit 161 dekkingen.

Afstammelingen 1998 (januari; 3-jarigen)
Naar aanleiding van de beoordeling/rapportage van zijn 3-jarige nakomelingen blijft Havidoff voor de KWPN-fokkerij gehandhaafd.

Afstammelingen 2002 (januari; 7-jarigen)
Naar aanleiding van de beoordeling/rapportage van zijn 7-jarige nakomelingen blijft Havidoff voor de KWPN-fokkerij gehandhaafd.

Keurverklaring 2004 (januari)
Om voor het keurpredikaat in aanmerking te komen moeten de nakomelingen van de hengst tenminste zeven jaar oud zijn en moet zijn eigen sportindex hoger dan 140 punten zijn met een betrouwbaarheid van minstens 75%. Verder wordt zijn exterieurvererving meegenomen bij de afweging. Dit laatste kan betekenen dat een hengst, die qua sportvererving aan de eisen voldoet, maar voor wat betreft exterieurvererving minder kan overtuigen, niet in aanmerking komt voor het keurpredikaat.
Havidoff volgt zijn vader Clavecimbel op als keurhengst. De prestaties van zijn kinderen in de dressuursport zijn van hoog niveau getuige zijn dressuurindex van 149 punten. Vorig jaar is Havidoffs zoon Paganini goedgekeurd bij het KWPN. In de internationale dressuurport is zijn zoon Mister Ed gevorderd tot Grand Prix-niveau. Havidoff heeft met zijn bekende dochters Neapolita, Malrove, Mistrie en Miss Saigon een voorname plaats in de fokkerij ingenomen.

Afstammelingen 2006 (januari; 11-jarigen)
Naar aanleiding van de beoordeling/rapportage van zijn 11-jarige nakomelingen wordt Havidoff definitief goedgekeurd .

Stap: Draf: Galop:
8 9 9
Rijproef: Springen vrij: Springen ohz:
9 5.5 5
Terreinproef: Karakter: Stalgedrag:
6.5 9 9
Trainingsrapport: Fokwaarde dressuur: Fokwaarde springen:
139 90% 69 84%

Clavecimbel
KWPN 84.3546
Statuar
SF 300
Wendelien
KWPN 80.3845
Zabien
KWPN 81.6965
Farn
Holst 210378459
Tenriejet
KWPN 77.8398
 
1e generatie zonen
2e generatie zonen
 
 
Klik hier voor meer informatie