Escuro
 
   
 
Naam:EscuroSpecialiteit:Springen
Schofthoogte:1.69Kleur:donkerbruin
Stamboek:BWP
Stamboeknr:314604599
Geboren:17-02-1999
Category:
Omschrijving:
Exterieur: Dit is zeker één van de sterkste punten van Escuro. Hij is lang gelijnd en bezit een sterk fundament. Het is een rijtypisch paard met een goede hoofd-hals verbinding en een goede zadelligging. Door zijn natuurlijke oprichting en ruime bewegingen valt hij steeds op. Zijn beenwerk is droog en sterk maar heeft daarenboven geen afwijkende stand. Dit zorgt voor een hoge duurzaamheid. Samengevat is Escuro een van de best gebouwde hengsten in het BWP.
Interieur: Escuro is heel goed handelbaar en gemakkelijk te rijden. Hij vertoond geen hengstenstreken en is steeds geconcentreerd tijdens het werk. Nietegenstaande hij steeds rustig is heeft hij toch voldoende werklust. Het is een hengst die heel betrouwbaar is en over veel lef beschikt. Reeds op vierjarige leeftijd sprong hij alle soorten hindernissen zonder aarzelen.
Springaanleg: Escuro beschikt over een goede ingesteldheid tijdens de parcours. Hij is rustig en werkt mee tot het einde. Escuro springt op een economische manier en kan kort draaien in barages. Dit leverde hem reeds verschillende ereplaatsen op tijdens belangrijke wedstrijden.
Nafok: Het is ongelooflijk in welke mate Escuro zijn exterieur en interieur eigenschappen weet door te geven aan zijn nakomelingen. De veulens van Escuro zijn steeds bijzonder menslievend en aanhankelijk. Ze hebben weinig schrik van vreemde voorwerpen en zijn dan ook gemakkelijk zadelmak te maken. Ze bezitten een goede ingesteldheid en willen steeds hun best doen. Exterieurmatig zijn de nakomelingen van Escuro reeds een begrip geworden. Ze bezitten veel front, ze zijn heel edel en bezitten ruime bewegingen. Het zal ons dan ook niet verbazen verschillende nakomelingen in de dressuursport terug te vinden. Ze kunnen niet alleen bewegen maar ook in het springen zijn ze heel sterk. Met een goede techniek springen ze op een verstandige manier over de hindernissen. Ze leren heel snel en bevatten veel souplesse, vermogen en lef. Samengevat zijn de nakomelingen van Escuro multidiciplinair. Zowel in de dressuur- als in de springsport zullen ze een hoog niveau bereiken.

Escuro zijn palmares:
2001: Escuro wordt gekeurd voor het hannoveraans stamboek.
2002: Escuro wordt gekeurd voor het BWP. Hetzelfde jaar dekt hij 107 merries.
2003: Bij de vierjarigen loopt Escuro alle wedstrijden foutloos en winnen zijn veulens bijna alle veulenkampioenschappen.
2004: Tijdens de nationale cyclus voor vijfjarigen loopt hij vier foutloze omlopen. Hij springt ook in de BWP-LRV cylcus waar hij de wedstrijd in Pasendaele op zijn naam schrijft. Tijdens de andere wedstrijden behaalt hij enkel ereplaatsen. In het zomerseizoen liep hij de klasse midden LRV waar hij opnieuw enkele ereplaatsen behaalde. Een druk seizoen met goede resultaten.
2005: Escuro breekt door en springt zich in de kijker tijdens de nationale cyclus zesjarigen. Op een deelnemersveld van 150 paarden behaalde Escuro in Moorsele en Wisbecq een achtste plaats. Het hoogtepunt speelde zich echter af tijdens de cyclus in Aalter waar hij met een tweede plaats net van de overwinning werd gehouden. Op vijf deelnames plaatse hij zich drie maal in de top tien. Tijdens het zomerseizoen startte hij in klasse Zwaar met direct een vijfde plaats op het LRV tornooi in Oedelem.ESCUDO II: was SIEGER-hengst op de hengstenkeuring in Verden 94; werd 4/43 op de Hengstleistungsprufung Adelheidsdorf 95; heeft anno 2001 in Hannover reeds 333 nakomelingen en 5 goedgekeurde zonen. Zijn volle broer ESCUDO I is eveneens goedgekeurd in Hannover en werd 1/37 in Adelheidsdorf.

ESPRI: werd 7/34 op de Hengstleistungsprufung in Adelheidsdorf; is Hannoveraner Hengst des Jahres 1995; in het Programm Hannoveraner Springpferdezucht; heeft anno 2001 in Hannover 1110 nakomelingen en 19 gekeurde zonen. Zijn beroemdste en ronduit legendarische zoon is ongetwijfeld E.T. FRH, die met Hugo Simon practisch alles heeft gewonnen wat er te winnen valt.

EIGER I: werd 4/30 op de Hengstleistungsprufung in Adelheidsdorf; is Hannoveraner hengst des Jahres 1999; Heeft 7 gekeurde zonen en zijn beroemste zonen zijn Esprit FRH (bereden door Lars Nieberg) en Espri (hierboven vermeld).

RAPHAEL: gefokt in Westfalen, deed in Adelheidsdorf zijn hengstenproeven, waar hij 3/53 werd; in het Programm Hannoveraner Springpferdezucht; 14 gekeurde zonen waaronder Radiator (winsom: 1.175.080,00 DM).

WANDERER: werd 6/39 in Adelheidsdorf; heeft anno 2001 in Hannover 678 nakomelingen; waarvan reeds 29 gekeurde zonen.

De moederlijn
Zijn moeder Ramona en grootmoeder Wranziska werden beiden opgenomen in het Programm Hannoveraner Springpferdezucht. Wranziska werd ook Staatspremie-merrie. Op de Züchtstutenprüfungen kreeg Ramona een 9,5 en Wranziska een 10 op vrijspringen!! Ramona sprong vorig jaar als 6-jarige klasse M/B (1,25-1,30m). Wranziska sprong klasse L, haar volle broer Win for me sprong klasse M/B en WhispererB klasse S. Ook Le Patron (v. Laptop) komt uit diezelfde moederstam (zijn grootmoeder is ook Wolfsspur, de moeder van Wranziska) en staat ter dekking in Celle.

In 2002 dekte Escuro reeds meer dan honderd merries. Deze eerste jaargang veulens hebben in 2003 grote successen behaald op de veulenkampioenschappen, met talrijke ereplaatsen. Zijn veulens springen in het oog omwille van hun type en bewegingen, en de fokkers zien ze graag voor hun braaf en aanhankelijk karakter. Ondertussen doen ook de jonge merries van zich spreken op de prijskampen, met in de oudste jaargang reeds een nationale kampioene BWP 2005 bij de tweejarigen.

Escudo II
Espri
Athene
Ramona
Raphael
Wranziska
 
1e generatie zonen
2e generatie zonen
 
 
Klik hier voor meer informatie