Catwalk van de Helle
 
   
 
Naam:Catwalk van de HelleSpecialiteit:
Schofthoogte:1.67Kleur:Bruin
Stamboek:BWP
Stamboeknr:421000136403
Geboren:20-02-2003
Category:
Omschrijving:
Het zal je maar gebeuren.

De heer Mais kocht bij één opfokker 7 hengsten van 18 maanden oud. Deze persoon fokt zelf met een 30-tal merries en koopt nog een aantal hengstenveulens bij zodat hij jaarlijks een 50-tal veulens opfokt... de 2 beste uit deze groep heeft de heer Mais dit jaar op de keuring gebracht, één bij BWP, één bij sBs.

Catwalk werd aangeboden in Gent waar het signalement gecontroleerd werd. Hetzelfde gebeurde op de 2e fase van de hengstenkeuring in Moorsele. Daarna legde Catwalk met succes de 3e fase van de hengstenkeuring af in Oud-Heverlee.
Tot hier geen probleem.

Op 10 april vraagt het Holsteiner Verband het brandnummer te controleren van de bruine hengst die aangekocht werd als de Catoki x Sir Shostakovich. Er is uitsluitend een 6 te zien en na scheren zien we het volledige nummer 64. Dit nummer wordt aan het Holsteiner Verband doorgegeven en tot onze grote verbazing wordt ons meegedeeld dat de opfokker zich vergist heeft en in plaats van een Catoki x Sir Shostakovich eigenlijk een Contender x Caretino (met brandnummer 64) geleverd heeft. De hengst die zich nog in Holstein bevindt heeft brandnummer 80 en is dus de Catoki x Sir.

Waarom deze laattijdige ontdekking?

De Contender x Caretino ( die eigenlijk de Catoki x Sir is met brandnummer 80) was geselecteerd en ook ingeschreven voor de Holsteinerkeuring in november 2005. Omdat de hengst toen ziek was, is hij echter niet naar de keuring in Neumünster gegaan. Op 11 april 2006 kunnen de hengsten die ziek waren naar de nakeuring in Holstein. De eigenaar heeft zijn hengst op 10 april in Elmshorn aangeleverd en daar is bij de controle de vergissing opgedoken. De beide hengsten hebben namelijk identiek dezelfde aftekeningen en zijn beiden bruin, alleen het brandnummer is verschillend.

Op vraag van Paul Maïs werd onmiddellijk haar van de moeder, die nog in leven is, van deze Contender x Caretino opgestuurd voor dna- onderzoek samen met een attest van de plaatselijke dierenarts. Voor T& L, stoeterij van de Helle en het BWP een vervelende situatie, maar waarbij zeker bij niemand kwaad opzet in het spel was. Voor de hengstenjury van het BWP blijft deze Catwalk vd Helle, die met succes al zijn proeven heeft doorstaan, goedgekeurd.

Catwalk is een Contender x Caretino en zal als dusdanig zijn hengstenloopbaan dienen.


Overige informatie:
2006: 4 op 5 foutloze parcours in de winterwerking jonge paarden te Moerzeke.

Vader Contender is één van de succesvolste verervers van Duitsland. Hij bracht talrijke
succesvolle zonen oa. Contendro, Conterno Grande en Montender, maar ook in de sport behoren zijn afstammelingen tot de top,vb. Checkmate van meredith Michaels, derby-winnaar Collin van
Toni Hassmann en vele andere.

Moeder Distel is een staatspremie merrie uit de Holsteiner stam 776, één van de beste Holsteiner
stammen zowel bij ruiters als bij fokkers. Haar vader Caretino is eveneens een monument in de fokkerij. Van Caretino vinden we talrijke hengsten en internationale sportpaarden zoals Cheenook, Caretello B, Carpaccio, Caretano Z enz…
Verder in de moederstam vinden we Lagos, een zoon van de volbloed Ladykiller en
Romantiker, een zoon van Ramiro.
Datum goedkeuring
18-03-2006

Contender HOL
141177
Calypso II HOL
Gofine HOL
Distel HOL
249
Caretino HOL
Wolga IX HOL
 
1e generatie zonen
2e generatie zonen
 
 
Klik hier voor meer informatie