Breemeersen Adorado
 
   
 
Naam:Breemeersen AdoradoSpecialiteit:
Schofthoogte:1.64Kleur:Schimmel
Stamboek:BWP
Stamboeknr:312107902
Geboren:26-05-2002
Category:
Omschrijving:
Breemeersen Adorado komt uit een combinatie van Holsteiner en Hannoveraans bloed die voor excellente springkwaliteiten zorgt met de nodige correctheid in beenwerk en ruime bewegingen.
Zijn vader is de gerenommeerde Holsteinerhengst ACORADO (°1994 – †2003) die in 1997 zijn Hengstenproef (100-dagen-test) deed in Adelheidsdorf. Hij behaalde in dressuur de vierde plaats en in het springen de eerste plaats. Met een index van 145.67 punten werd hij in het totaal 1ste van alle deelnemende hengsten. Volgens de FN 2003 heeft hij een bijzonder hoge fokwaardeschatting voor het springen van 150 (0.89). Ook in Hannover (Jahrbuch Hengste 2005) heeft Acorado een bijzonder hoge index voor springen van 158, waarmee hij op de vijfde plaats in de toplist springen staat. Acorado behaalde een levenswinsom van € 19.762 met een jaarwinsom in 2003 van € 16.762. Hij behaalde 9 klasseringen in klasse “S” (1.45m), waarvan 2x winnaar en 3x een 4de plaats. Op negenjarige leeftijd behaalde hij reeds verscheidene internationale klaseringen: 10de plaats in de 1m50 GP van Hengelo 2003, 4de in de landenprijs van CSIO**** Zagreb 2003 en 12de in de GP op CSIO**** Zagreb 2003. In 2003 overleed dit negenjarig springtalent aan een erg jammerlijke en onherstelbare blessure tijdens zijn training. In 2003 had Acorado reeds acht goedgekeurde zonen in Duitsland, waarvan 6 in hengstbuch 1. In Nederland werd één hengst voor het KWPN gekeurd. In 2004 werden er in Holstein 3 zonen gekeurd in Holstein en Breemeersen Adorado in Hannover. In het FN jahrbuch Zucht 2003 werden er reeds 41 succesvolle jonge nakomelingen opgenomen die heel goed presteren tijdens de springwedstrijden in Duitsland. Daarnaast kwamen er een aantal producten op de elite-veilingen van Hannover en Holstein.

De moeder van Breemeersen Adorado is GLÜCKSFEE (Hann) DE331314501492. De moeder is opgenomen in het Hannoveraner Springpferde Program en klasseerde zich in de klasse M/B (1.30m) (in Duitsland) toen ze zes jaar was. Voordien heeft ze enkele veulens gegeven en op 7 jarige leeftijd terug in de fokkerij gegaan. De vader van Glücksfee is GLÜCKSGRIFF die in 1989 uitgeroepen werd tot de Siegerhengst in Hannover. In verhouding met het aantal nakomelingen zijn er heel wat onder hen actief, zowel in dressuur als springen.

De moeder van Glücksfee is ANTHEA die ook het leven schonk aan enkele andere opmerkelijke springpaarden. De bekendste is EDGAR (v. Espri) die in klasse S en in landenprijzen met Heinrich-Hermann Engemann een winsom van € 24.543 behaalde. Nadien verhuisde hij naar de USA en behaalde Grand Prix overwinningen met Olympisch medaillewinnaar Joe Fargis waaronder 2de in $50.000 Culpeper GP 2004, 1ste in $175.000 Cargill GP 2003 in Oaks Blenheim en 1ste in $75.000 Tommy Bahama Florida Open. Naast Edgar zorgde zij ook voor EL PADRONO (v. Espri) die in duitsland verscheidene klasseringen in klasse M/A (1.40m) behaalde.

In de moederlijn van Breemeersen Adorado zijn er nog enkele verwanten met bijzondere exterieur- en sportprestaties terug te vinden:
- GOLDFEE (Pilot x Goldperle): Geklasseerd in springen klasse S (1.50m).
- GRAND PILOT (nu EUROCOMMERCE PENNSYLVANIA) (Gambrinus x Goldfee): Goedgekeurde hengst in Bayern en op zeven jaar geklasseerd in klasse S (1.50m). Hij springt momenteel onder het zadel van Wim Schröder.
- EXPLOSIV (Espri x Gabriela = de volle broer van Goldperle): internationaal succesvol met Hugo Simon (oa winst in 1m50 CSIO Linz 2002, winst in derby CSI Wenen 2001, 1ste CSI Frankfurt 2002 jachtparcours 1m50, 2de GP 1m60 Munchen 2001). Winsom in Duitsland: 98027 euro.

Samengevat komt Breemeersen Adorado uit excellente prestatielijnen die hun oorsprong vinden in de beste stamboeken ter wereld.

Exterieur: Adorado beschikt over een bijzonder edele uitstraling. Zijn lichaamsbouw is sportgericht en bevat voldoende hengstuitstraling. Zijn hoofd vertoond kenmerken van het typische arabierhoofd. De hoofd-hals verbinding is fijn en zorgt voor een gemakkelijke nageeflijkheid tijdens het rijden. Met een goede schouderligging en een sterke rug-lenden verbinding is hij een voortreffelijk sportpaard. Zijn beenwerk is droog en correct op de harde bodem. Hij beschikt over een modern exterieur. De combinatie van deze factoren kan enkel een meerwaarde voor de springfokkerij betekenen.

Interieur: Het kenmerkt Adorado een heel goed karakter te beschikken. Hij is heel braaf en gemakkelijk te rijden in het bijzijn van andere paarden. Hij leert heel snel en is steeds bijzonder geconcentreerd tijdens het werk. Adorado heeft weinig schrik wat zijn voordelen heeft in het parcours, toch heeft hij veel respect voor de hindernissen en zal hij steeds proberen de balken niet te raken. Op stal is hij steeds heel rustig. Samenvattend is Adorado heel goed handelbaar en heeft hij veel lef.

Springaanleg: Zijn springen wordt gekenmerkt door een grote souplesse, een vereiste eigenschap voor het hoogste niveau. Met een sterk stuwende en evenwichtige galop weet hij de hindernissen met veel overtuiging te overschrijden. Zijn respect voor de hindernissen en zijn goede techniek zorgend dan ook voor spectaculaire sprongen. Zonder het exterieur te hebben van een grote krachtpatser laat hij veel vermogen zien die hij te danken heeft aan zijn souplesse.
Samenvattend is Adorado een natuurtalent in het springen die met de nodige zorg en de juiste training een hoog niveau zal bereiken.

Prestaties: In het najaar van 2004 werd Breemeersen Adorado gekeurd voor het Hannoveraanse stamboek. In de media (zie pers) werd hij als een van de springtoppers omschreven. Nadien werd Adorado ook voor het Belgisch Warmbloedpaard gekeurd in het voorjaar van 2005.
In 2006 sprong Adorado 5 foutloze omlopen tijdens de nationale cyclus van de 4-jarige paarden.
In 2007 zal Adorado te bezichtigen zijn tijdens de nationale cyclus voor 5-jarige paarden.

In 2006 werden er een vijftigtal veulentjes van Adorado geboren. De eerste jaargang is bijzonder positief meegevallen.
Adorado blijkt zijn edele hoofd sterk door te geven aan zijn nakommelingen. Naast een modern exterieur hebben ze ook veel souplesse en evenwicht in de bewegingen. Zijn nafok is bijzonder uniform op exterieur vlak alsook op karakterieel vlak. Ze zijn heel aanhankelijk en hebben veel lef.
De nakomelingen kunnen bekeken worden op onze jaarlijkse hengstenshow tijdens de laatste zondag van maart. In 2007 valt de laatste zondag op 25 maart.

Datum goedkeuring
26-03-2005

Acorda HOL
197042
Acord II HOL
Doreen XIII HOL
Gluecksfee HAN
235
Gluecksgiff HAN
Gruga HAN
 
1e generatie zonen
2e generatie zonen
 
 
Klik hier voor meer informatie