Acapulco
 
      
 
Naam:AcapulcoSpecialiteit:
Schofthoogte:1.72Kleur:bruin
Stamboek:NRPS
Stamboeknr:Z575001
Geboren:13-05-2001
Category:Rijpaard
Omschrijving:
Acapulco: "een ware vorst". Hij straalt kracht, overzicht en adel uit.

Vader Acorado I (Accord II x Corrado x Ramiro) kan zich, ondanks zijn jeugdige leeftijd, inmiddels scharen in de rij van Holsteinse topverervers. Hij won in 1997 de verrichtingen te Adelheidsdorf met een topscore van 145,67 punten met o.a. tweemaal een 10 voor het springen. Hij won als jong paard vele proeven. Inmiddels is hij zeer succesvol in de zware tour, en opgenomen in het Duitse A-kader. Accord II (topvererver en indexaanvoerder) was eveneens verrichtingskampioen (91 Munster-Handorf) met een topscore van 146,04 met eveneens de zuivere 10 voor springen.

Acapulcos moeder "Lady Calypso" komt uit een wijdvertakte Holsteinse moederstam die in Nederland o.a. wordt vertegenwoordigd door de gewaardeerde fokhengst "Goodtimes". Ze is een bijzondere royale, kwaliteitsvolle dochter van de Holsteinse topper Calypso II, die onder Michael Ruping in de zware tour liep. Hij tekende voor het vaderschap van belangrijke hengsten als: Contender, Coriolan, Classiker, enz. Grootmoeder Cubija is een dochter van de "grote" Jahrhundert hengst Landgraf I, die wij vooral kennen als vader van Libero, maar die natuurlijk ook geweldenaars bracht als: Landlord, Lansbub, Lacross, Taggi, Freestyle, etc. etc. Overgrootmoeder Marjelle is een dochter van één van Holsteins meest invloedrijkste volbloeds "Sacramento Song" die als vader van o.a. "Sandro" de nodige bekendheid kreeg.

Acapulco: "het ongekende en ongeevenaarde samenspel van Holsteinse topverervers.".
In Acapulco is de juiste "mix" vertegenwoordigt van maat/massa en bloed/kwaliteit. Daarnaast beschikt de hengst over een geweldig model, en de typische "Holstein look". Hij beschikt over een bijzonder goed bewegingsmechanisme, met kracht, balans en ruimte in alle drie de basisgangen. Zoals Acapulcos pedigree reeds doet vermoeden, lijken zijn mogelijkheden als springpaard onbegrensd. Hij heeft het allerlaatste aan vermogen, en combineert dit op een geweldige manier met de nodige kwaliteit, balans en voorzichtigheid. Acapulco, is zowel foktechnisch als sportief gezien een naam om te onthouden.

Acapulco is NRPS en AES gekeurd, en voldoet aan alle eisen (Röntgenfotos, cornage, sperma) voor het KWPN

Fokklasse:
3
37.14 % Anglo-Arabisch bloed waarvan minder dan % Arabisch volbloed
Verrichtingsonderzoek:
goed
Eigen prestatie:
Afstammelingsonderzoek:

Acaroda

 
1e generatie zonen
2e generatie zonen
 
 
Klik hier voor meer informatie