Vaillant
 
   
 
Naam:VaillantSpecialiteit:Springen
Schofthoogte:1.75Kleur:bruin
Stamboek:KWPN
Stamboeknr:DE 433330721302
Geboren:21-02-2002
Category:Rijpaard
Omschrijving:

De in het najaar goedgekeurde hengst Vaillant brengt het unieke prestatiebloed van For Pleasure naar Nederland. For Pleasure (Furioso II x Grannus) is zonder twijfel één van de meest succesvolle springhengsten van het afgelopen decennium. Hij maakte twee keer deel uit van het gouden Duitse Olympische team, in Athene werd de voshengst bovendien individueel vierde. Drie keer maakte For Pleasure deel uit van het team dat Europees goud won en in 2003 won hij met Marcus Ehning bovendien individueel brons. De zeges in Grote Prijzen en Wereldbekers zijn nauwelijks nog te tellen. De moederlijn van Vaillant is een zeer predikaatrijke stam. Moeder Inella (keur) kreeg in de merrietest een 8 voor springen en bracht in combinatie met Libero H het internationale springpaard No Limit. Vaillants grootmoeder Cella is keur en sport (spr). Ze liep 1.35m-parcoursen, net als haar moeder Ucella die onder andere het internationale springpaard Four Roses (v Turban Rose) van Peder Fredricson bracht.

Ook de mooi gebouwde, grootramige Vaillant lijkt een gouden toekomst tegemoet te gaan. Hij galoppeert fantastisch en springt met speels gemak. Tijdens het KWPN- verrichtingsonderzoek werd zijn vermogen beloond met een 9. Voor aanleg scoorde Vaillant een 8,5. De testruiters omschreven Vaillant als een fijn te rijden bloedpaard.

Verrichting Ermelo 2005 (05-09 t/m 11-11)
Vaillant is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede instelling. Hij is snel gespannen. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken.
De stap is zuiver en goed van ruimte. De draf is voldoende van ruimte, ruim voldoende gedragen maar zou meer buiging in het achterbeen moeten hebben. De galop is ruim, gedragen en heeft een goede balans. Als dressuurpaard heeft Vaillant voldoende aanleg en geeft hij zijn ruiter een ruim voldoende gevoel.
Vaillant springt met een goede afdruk. Op de sprong zou hij de achterhand soms meer moeten openen. Vaillant lijkt voorzichtig en toont zeer veel vermogen te hebben. Als springpaard heeft Vaillant veel aanleg en geeft hij zijn ruiter een goed gevoel. De hengst geeft het gevoel van een bloedpaard.
Stalgedrag: Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.
Veterinaire opmerkingen: Geen bijzonderheden.

Vaillant kan maat en formaat aan de fokkerij toevoegen. Hij kan ook meer vermogen inbrengen. De te bedienen merries moeten langgelijnd zijn en moeten bloed vertonen.


HK KWPN Den Bosch 2005 (05-02)
2e bezichtiging. Fokrichting springen.

HK KWPN Ermelo 2005 (15-08)
Bij herkansing aangewezen voor verrichtingsonderzoek.

Afstammingsinformatie stand 2005
For Pleasure is bij leven al een legende. De zoon van Furioso II liep tot op 19-jarige leeftijd meer dan tien jaar op het allerhoogste niveau. Twee gouden Olympische medailles en talrijke overwinningen in Grote Prijzen prijken op zijn palmares. Ook in de fokkerij behoort For Pleasure tot de absolute top. In de grote sport zijn Farina, For Keeps, Forsyth, For Fun daar voorbeelden van.
Vaillants moeder, de keurmerrie Inella, kreeg in de test een 8 voor het springen en dat komt overeen met de kwaliteiten op papier. Haar vader Nimmerdor is een stempelhengst. Inella bracht 2 nakomelingen (2 hv) waarvan 1 2e bezichtiging. Nationaal springpaard Cella (v G Ramiro-Z) is de grootmoeder van Vaillant en voert de predikaten keur en sport(spr). Zij is tevens de grootmoeder van het ZZ-springpaard N (v Libero-H). Overgrootmoeder Ucella bracht onder andere het internationaal springpaard Four Roses (v Turban Rose SF; ruiter Peder Fredricson, SWE).

Exterieuromschrijving 2005
Vaillant is een royaal ontwikkelde, voldoende in het rechthoeksmodel gebouwde hengst die voldoende rijtypisch gebouwd is, maar die meer bloeduitdrukking zou mogen hebben. Het hoofd is weinig sprekend. De hengst heeft een sterke bovenlijn met sterke verbindingen. Het voorbeen is correct gesteld. Het achterbeen is klein gehoekt.


Verrichtingscijfers
Stap 7.5
Draf 6.5
Galop 8
Aanleg dressuur 6.5
Subtotaal dressuur 28.5
Plaatsing dressuur 11e
Afdruk 8
Techniek 7.5
Vermogen 9
Aanleg springen 8.5
Subtotaal springen 33.0
Plaatsing springen 2e
Puntentotaal 61.50
Plaatsing 2e van 19 (15)
Jaar verrichting 2005
Plaats verrichting Ermelo


Stap: Draf: Galop:
Geschiktheid dressuurpaard: Afdruk springen: Springentechniek:
Springvermogen: Geschiktheid springpaard:  
Fokwaarde dressuur: Fokwaarde springen:   
1e generatie zonen
2e generatie zonen
 
 
Klik hier voor meer informatie