Timeless
 
   
 
Naam:TimelessSpecialiteit:Springen
Schofthoogte:1.69Kleur:bruin
Stamboek:KWPN
Stamboeknr:00.08307
Geboren:10-06-2000
Category:Rijpaard
Omschrijving:
Timeless is een zeer mooi gemodelleerde, hoogbenige springhengst die ook extra kan bewegen. Timeless is qua type en kleur het evenbeeld van zijn overgrootvader Pilot. Timeless was net als zijn vader verrichtingskampioen van zijn jaargang. In 2004 heeft Timeless zijn eerste veulens laten zien aan de KWPN-commissie. Zij rapporteerde hierover het volgende: “Timeless heeft een uniforme groep veulens laten zien. De veulens hebben veel uitstraling. In draf tonen ze veel zelfhouding met een goed gebruik van het achterbeen”.

Timeless is een jaar uit de sport geweest vanwege een blessure. Hij is inmiddels volledig hersteld en heeft zijn eerste M-parcoursen weer foutloos afgelegd.

De moeder van Timeless is een ster preferente merrie van Watzmann. Zij werd tijdens haar stamboekopname beloond met 82 punten voor het springen

Verrichting Ermelo 2003 (13-03 t/m 21-05)
Timeless is een brutale, wispelturige hengst die veel van zijn ruiter vraagt. De hengst heeft veel bereidheid om te werken en laat zich ruim voldoende bewerken.
De stap is zuiver, met veel afdruk en goed van ruimte. De draf heeft ruim voldoende ruimte, heeft veel afdruk, balans en tact en heeft een goede houding. De galop is ruim voldoende van ruimte, heeft ruim voldoende afdruk en een goede houding. In de bovenlijn zou de hengst zich losser moeten laten. Als dressuurpaard heeft de hengst ruim voldoende aanleg en geeft zijn ruiter een ruim voldoende gevoel.
De hengst springt met veel kracht, maar zou nog meer terug moeten springen.
Het voorbeen wordt voldoende gevouwen, maar de onderarm zou meer naar boven gebracht moeten worden. Het ruggebruik is goed en de hengst opent achter zeer goed. De hengst lijkt over veel tot zeer veel vermogen te beschikken en lijkt voorzichtig. Als springpaard heeft de hengst veel aanleg en geeft hij zijn ruiter een goed gevoel.
Op stal en in de omgang is de hengst brutaal.
Geen veterinaire bijzonderheden.

Afstammelingen 2004 (september; veulens)
Timeless toonde voldoende ontwikkelde veulens. De veulens zijn rijtypisch, goed gemodelleerd maar moeten iets meer lengte in het lichaam hebben.
Het hoofd is goed gevormd en sprekend. De nek is goed van lengte. De hals is voldoende van lengte, mooi van vorm met veel bespiering in de bovenlijn. De schoft is ruim voldoende van lengte en ontwikkeling. De schouder is correct van ligging en lengte. De rug is soms wat kort. De lendenen zijn sterk en goed aangesloten. De croupe is voldoende van lengte en bespierd. De broekspier zou langer door moeten lopen. Het voorbeen is lang, soms wat steil; een enkele keer frans gesteld en soms wat teer. De stand van het achterbeen is overwegend correct gesteld, een enkele maal iets recht. Het fundament heeft kwaliteit, maar is wisselend van omvang.
De stap is zuiver, heeft voldoende ruimte maar mist wat souplesse. In draf bewegen de veulens lichtvoetig met veel zelfhouding en mooi bergopwaarts. Het achterbeengebruik is goed. De veulens van Timeless galopperen makkelijk aan en hebben voldoende ruimte, maar missen wat souplesse.

Kort samengevat: Een uniforme groep veulens. De veulens hebben veel uitstraling maar zouden soms langer gelijnd moeten zijn. In draf toonden ze veel zelfhouding met een goed gebruik van het achterbeen. De stap en galop zijn voldoende ruim maar zouden meer souplesse moeten hebben.

Getoond zijn 16 geprikte en drie door de eigenaar geselecteerde veulens. De door de eigenaar geselecteerde veulens passen in het beeld van de rapportage.
De kwaliteit van de moeders was in wisselend.
Getoond: 19 veulens uit 81 in 2003 gedekte merries.

De gebruikte terminologie bij benadering in cijfers:
matig 5; voldoende 6; ruim voldoende 7; goed 8.

HK KWPN Den Bosch 2003 (01-02)
Aangewezen voor verrichtingsonderzoek.
Stamboomindex (3 generaties): springen 119 (btr 24%); dressuur 111 (btr 21%).

Afstammingsinformatie stand 2003
Via zijn Duitse moeder krijgt nieuw bloed een kans in de fokkerij. Zowel Watzmann als Pilot zijn miljonairs als het gaat om winsommen van hun nakomelingen. Watzmann bracht onder andere Sloothaaks toppaard Walzerkönig en van Pilot is de rij topspringpaarden haast oneindig. De in beide disciplines bovengemiddeld verervende Goodtimes is de vader van Timeless, een kleinzoon van de onlangs overleden stempelhengst Nimmerdor. Wendelien bracht 6 nakomelingen (2 hv en 4 mv) waarvan 1 2e bez hengst.

Exterieuromschrijving 2003
Timeless is een compact gebouwde, in de bovenlijn sterk bespierde hengst die voldoende rijtypisch is. De hals staat er goed op. De croupe is klassiek en het achterbeen is sabelbenig.

Stap 8
Draf 7.5
Galop 7.5
Aanleg dressuur 7
Subtotaal dressuur 30.0
Plaatsing dressuur 5e
Afdruk 8
Techniek 7.5
Vermogen 8.5
Aanleg springen 8
Subtotaal springen 32.0
Plaatsing springen 2e
Puntentotaal 62.00
Plaatsing 1e van 13 (9)
Jaar verrichting 2003
Plaats verrichting ErmeloStap: Draf: Galop:
Geschiktheid dressuurpaard: Afdruk springen: Springentechniek:
Springvermogen: Geschiktheid springpaard:  
Fokwaarde dressuur: Fokwaarde springen:   
1e generatie zonen
2e generatie zonen
 
 
Klik hier voor meer informatie