Special D
 
   
 
Naam:Special DSpecialiteit:Dressuur
Schofthoogte:1.69Kleur:zwart
Stamboek:KWPN
Stamboeknr:99.02691
Geboren:04-04-1999
Category:Rijpaard
Omschrijving:
Special-D is een ruim ontwikkelde rijtypische hengst, die goed in het rechthoeksmodel staat. De hals is goed gevormd en de schoft- en schouderpartij is goed ontwikkeld. De lendenen zijn sterk en het achterbeen is goed gesteld.

De beproefde combinatie Ferro x G.RamiroZ leverde de hengst Métall op, de vader van Special-D . Special-D steunt langs moederskant op degelijk, bewezen bloed met bewegingskwaliteiten, zoals Zandigo, Farn, Doruto en Uron. Moeder Haafke bracht 6 veulens (5 hv en 1 mv), waarvan 1 derde bezichtigingshengst. Grootmoeder Aafke, keur preferent, bracht in combinatie met Ferro de in Frankrijk goedgekeurde Grand-Prix dressuurhengst Joeris, een lichte tour paard in de Verenigde Staten en de UTV-merrie Gloriosa, een volle zus van Haafke.


Special-D 2003 winnaar Pavo-Cup 4 jarige op overtuigende wijze!
Hengstencompetitie 2003/2004 een 2e plaats.

2004 Special-D heeft zeer goed gepresteerd in Verden bij de Wereldkampioenschappen met een gemiddeld cijfer van 8,38.
Hengstencompetitie 2004/2005 een 4e plaats.

stap draf galop aanleg
8.5 8.5 8.5 8.5
Verrichtingen 2002 najaar:
Special-D legde een zeer goede verrichting af met een 8,5 als aanleg voor dressuurpaard. Als dressuurpaard heeft Special-D veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel. Special-D toonde een collectie veulens die apart kunnen bewegen. Enkele punten uit het rapport: Special-D toont royaal ontwikkelijke veulens die goed in het rechthoeksmodel staan. De veulens zijn rijtypisch, hoogbenig en hebben veel ras. De stap is zuiver en heeft ruimte, in draf bewegen de veulens met een sterk gebruik van het achterbeen, veel afdruk en goed bergopwaarts.

De zwarte Special D is zeer geschikt voor het fokken van een modern dressuurpaard, kracht, charme en karakter.
Stap: Draf: Galop:
Geschiktheid dressuurpaard: Afdruk springen: Springentechniek:
Springvermogen: Geschiktheid springpaard:  
Fokwaarde dressuur: Fokwaarde springen:   
1e generatie zonen
2e generatie zonen
 
 
Klik hier voor meer informatie