Sandreo
 
   
 
Naam:SandreoSpecialiteit:Dressuur
Schofthoogte:1.71Kleur:donkerbruin
Stamboek:KWPN
Stamboeknr:00.10508
Geboren:11-06-2000
Category:Rijpaard
Omschrijving:
Afgelopen zomer gaven Sandreo en Hans Peter Minderhoud direct hun visitekaartje af op de Pavo-Cup voor 4-jarige dressuurpaarden te Ermelo. Ze wonnen zowel de halve finale op woensdag als de finale op vrijdag. Sandreo kreeg zelfs van gastruiter Rien van der Schaft 95 punten. Vervolgens zette Sandreo en Hans Peter Minderhoud hun zegetocht voort door maar liefst 4 van de 5 wedstrijden van de KWPN Hengstencompetitie te winnen. Na de overwinningen in Weert, Zuidbroek en Goes wonnen ze ook nog eens de finale op de HK te `s-Hertogenbosch.

AFSTAMMING

Zoals u ziet heeft Sandreo werkelijk een fantastisch mooie afstamming:
Vader Sandro Hit, de fantastische Wereldkampioen van de 6 jarige dressuurpaarden in Arnhem 1999 is de vader van onze super gemodelleerde hengst Sandreo! Foktechnisch gezien is Sandro Hit zeer interessant, uit zijn eerste jaargangen zijn al diverse heel aparte merries voortgekomen waaronder de topmerrie Poetin, de Wereld Kampioene 2003 en nu al vele goedgekeurde hengsten waaronder Sunny Boy, Sir Donnerhall, San Rubin, Sommerhit, Sandrit, Show Star, Sir Willson en Stedinger.
Diamond Hit en Royal Hit komen uit dezelfde moeder als Sandro Hit.

De moeder van Sandreo is de merrie Prettify, een dochter van de Keurhengst Flemmingh. Flemmingh is o.a. vader van onze topvererver Krack C. en vader van Edward Gal`s top Grand Prix paard Lingh, die veel furore maakte o.a. tijdens CHIO Rotterdam, Mechelen, Jumping Amsterdam, Indoor Brabant en de Wereldbeker Finale te Düsseldorf.

De gootmoeder van Sandreo is de stermerrie Jollification en dit is een dochter van de Preferente hengst Ahorn.

De overgrootmoeder van Sandreo is de Keur Pref. Prest. merrie Dreamstar. Deze merrie heeft meerdere Z & ZZ dressuurpaarden voortgebracht. Dreamstar is een dochter van de hengst Zevenster. Zevenster maakt het pedigree van Sandreo compleet, want deze hengst bracht fantastische modellen en hele goede sportpaarden voort. Zevenster voert het gewaardeerde Almé bloed.

BESCHRIJVING KWPN

Sandreo ie een eerlijke betrouwbare hengst die zich goed laat bewerken en voldoende werkwillig is.

De stap is doorgaans zuiver en goed van ruimte

In draf heeft Sandreo ruim voldoende houding, een goede ruimte en veel souplesse.

De galop heeft ruim voldoende ruimte en souplesse.

Sandreo heeft als dressuurpaard ruim voldoende tot veel aanleg en geeft zijn ruiter een ruim voldoende tot goed gevoel.

Verrichting Ermelo 2003 (04-09 t/m 12-11)
Sandreo is een eerlijke betrouwbare hengst die zich goed laat bewerken en voldoende werkwillig is.
De stap is doorgaans zuiver en goed van ruimte. In draf heeft Sandreo ruim voldoende houding, een goede ruimte en veel souplesse. De galop heeft ruim voldoende ruimte en souplesse, maar de hengst toont weinig staartdracht. In de drie basisgangen zou de hengst meer kracht moeten tonen. Sandreo heeft als dressuurpaard ruim voldoende tot veel aanleg en geeft zijn ruiter een ruim voldoende tot goed gevoel.
De hengst springt met een matige afdruk. Op de sprong is de lichaamstechniek matig en toont de hengst matig vermogen. Als springpaard heeft Sandreo een matige aanleg en geeft zijn ruiter een matig gevoel.
Op stal en in de omgang gedraagt de hengst zich normaal.
Ten gevolge van belasting treden beiderzijds piephakken op. Na rust trekt de verdikking weg. Voor het overige geen veterinaire bijzonderheden.


Afstammelingen 2005 (september; veulens)
Sandreo toonde een uniforme groep hoogbenige, rijtypische veulens met veel uitstraling.
Het hoofd is sprekend. De nek is lang. De hals is goed van lengte, vorm en bespiering. De schouder is voldoende van lengte en ligging. De rug is gezonken en zou sterker aangesloten moeten zijn. De croupe is voldoende van lengte en hellend. De broekspier moet langer doorlopen. Het voorbeen is overwegend correct gesteld, een enkele maal bokbenig. Het achterbeen is overwegend correct gesteld, enkele malen klein gehoekt en lang. Het fundament zou meer ontwikkeld moeten zijn.
De stap is zuiver en voldoende van ruimte. De draf heeft veel souplesse en zelfhouding. Het achterbeen wordt in draf goed gebogen, is wat koehakkig maar zou resoluter onder moeten treden. De veulens galopperen makkelijk aan, tonen afdruk, souplesse en zelfhouding.

Kort samengevat: Een uniforme collectie hoogbenige, rijtypische veulens met veel uitstraling. De rug is gezonken en zou mooier aangesloten moeten zijn. In beweging hebben de veulens veel zelfhouding en souplesse. Het achterbeen wordt goed gebogen, maar zou in draf resoluter onder moeten treden.

Sandreo lijkt geschikt voor merries die front en uitstraling missen maar die wel een sterke bovenbouw en een goed achterbeengebruik hebben

De collectie bestond uit 19 door het KWPN aangewezen veulens. Eén door het KWPN aangewezen veulen was afwezig. Dit veulen is thuis geïnspecteerd en past in het beeld van de rapportage.
De veulens werden gepresenteerd op een zandbodem.
De kwaliteit van de moeders was gemiddeld.
Getoond: 19 (+1) veulens uit 258 in 2004 gedekte merries.
De gebruikte terminologie bij benadering in cijfers:
matig 5; voldoende 6; ruim voldoende 7; goed 8.


HK NRPS Ermelo 2002 (09-11)
2e bezichtiging; na protest doorverwezen.

HK NRPS Ermelo 2003 (25-01)
Kampioenskeuring: 3e.
Wereldkampioen van de 6-jarige dressuurpaarden Sandro Hit heeft met Sandreo zijn tweede (na Santiago, red.) goedgekeurde zoon bij het NRPS.
De moeder van de bruine Sandreo is een dochter van de Holsteiner Flemmingh. Verder in de moederlijn treffen we de stempelhengst Nimmerdor aan. Via Zevenster is in de vierde generatie het bloed van H Almé-Z ook nog aanwezig.
De 2.5-jarige donkerbruine Sandreo meet 167.0 cm. Het is een chique, hoogbenige hengst met een sprekend hoofd dat veel uitstraling heeft. De fraaie hals valt positief op. In draf heeft de hengst een mooi gebruik van het voorbeen. De galop is lichtvoetig. Sandreo liep ook mee in de kampioenskeuring. Goedgekeurd voor 1 jaar.

HK KWPN Den Bosch 2003 (01-02)
Aangewezen voor verrichtingsonderzoek.

Afstammingsinformatie stand 2003
Vader Sandro Hit, wereldkampioen, won in Duitsland meerdere titels op het Bundeschampionat. Deze populaire hengst is de vader van wereldkampioene Poetin.
Moeder Prettify bracht 1 nakomeling (1hv), de 2e bez hengst. Zij is een dochter van Flemmingh die keur is verklaard op grond van de dressuuraanleg van zijn nakomelingen. Haar overgrootvader Zevenster komt uit de bekende dressuurstam van Zini van Wittenstein. De merriestam heeft enkele Z-dressuurpaarden gebracht. Zo bracht overgrootmoeder Dreamstar het Z2-dressuurpaard Kashmir (v Nimmerdor) en is zij de grootmoeder van het Z1-dressuurpaard Nummer One (v Amaretto I).

Exterieuromschrijving 2003
Sandreo is een hoogbenige, zeer rijtypische hengst met veel ras. De hals is goed gevormd. Het achterbeen is lang en week gekoot. Het fundament zou meer kwaliteit moeten hebben. De hengst heeft een opvallend sterke romp.

2004 sepember HK SF Saumur: ggk SF (label dressage)

2005 september erkend Oldenburger Verband

Verrichtingscijfers
Stap 7.5
Draf 8
Galop 7
Aanleg dressuur 7.5
Subtotaal dressuur 30.0
Plaatsing dressuur 5e
Afdruk 5
Techniek 5
Vermogen 5
Aanleg springen 5
Subtotaal springen 20.0
Plaatsing springen 15e
Puntentotaal 50.00
Plaatsing 13e (ged) van 18 (11)
Jaar verrichting 2003
Plaats verrichting Ermelo
Stap: Draf: Galop:
Geschiktheid dressuurpaard: Afdruk springen: Springentechniek:
Springvermogen: Geschiktheid springpaard:  
Fokwaarde dressuur: Fokwaarde springen:   
1e generatie zonen
2e generatie zonen
 
 
Klik hier voor meer informatie