Rousseau
 
   
 
Naam:RousseauSpecialiteit:Dressuur
Schofthoogte:1.73Kleur:bruin
Stamboek:KWPN
Stamboeknr:98.07418
Geboren:08-06-1998
Category:Rijpaard
Omschrijving:

Verrichting Ermelo 2001 (15-03 t/m 23-05)
Rousseau is een eerlijke, betrouwbare hengst. Hij heeft veel bereidheid om te werken en laat zich goed bewerken.
De stap heeft een goede ruimte en is actief en zuiver. In draf heeft Rousseau ruim voldoende ruimte. Hij heeft een goede houding en goede tact. Rousseau heeft in draf ruim voldoende souplesse. In galop heeft de hengst een goede ruimte en een goede houding en balans. De afdruk is ruim voldoende. Rousseau laat zich goed sluiten. Als dressuurpaard heeft Rousseau ruim voldoende tot veel aanleg en hij geeft zijn ruiter een ruim voldoende tot goed gevoel.
Als springpaard heeft Rousseau voldoende afdruk. Hij heeft voldoende techniek. Hij lijkt voorzichtig en toont over voldoende vermogen te beschikken. Als springpaard heeft Rousseau voldoende aanleg en hij geeft zijn ruiter een matig tot voldoende gevoel.
Op stal en in de omgang gedraagt hij zich normaal.
In de eerste helft van het onderzoek is het hoefbeslag aangepast en gerichte medicatie toegepast in verband met het beter laten functioneren van de achterknie.


Stap 8.5
Draf 7.5
Galop 8
Aanleg dressuur 8
Subtotaal dressuur 32.0
Plaatsing dressuur 2e
Afdruk 6
Techniek 6.5
Vermogen 5.5
Aanleg springen 6.5
Subtotaal springen 24.5
Plaatsing springen 5e
Puntentotaal 56.50
Plaatsing 4e van 9 (5)
Jaar verrichting 2001
Plaats verrichting Ermelo

Afstammelingen 2002 (september; veulens)
Rousseau toonde een uniforme collectie, voldoende tot ruim voldoende ontwikkelde rijtypische veulens, die ruim voldoende in het rechthoeksmodel staan en die veel ras hebben.
Het hoofd is sprekend. De nek is lang en goed gevormd. De hals is goed van lengte en wisselend bespierd. Op stand staat de hals er veel op en komt de hals meermalen diep uit de borst, maar de hals wordt in beweging goed gebruikt. De schoft is goed van lengte en goed ontwikkeld. De schouder is ruim voldoende van lengte en voldoende van ligging. De rug is enkele malen licht gezonken. De rug is doorgaans goed bespierd. De lendenen zijn goed gevormd, goed bespierd en goed aangesloten. De croupe is hellend en voldoende tot ruim voldoende van lengte. De broekspier is wisselend van lengte. Het voorbeen is correct. Het achterbeen is correct. Het fundament is licht en heeft veel kwaliteit. Enkele malen is de kootstand steil.
De stap is zuiver, goed van ruimte en goed van souplesse. De draf is lichtvoetig. In draf tonen de veulens een goede ruimte, veel afdruk, een goede souplesse en een goede balans. De galop geeft een wat wisselend beeld te zien. De veulens galopperen doorgaans met voldoende tot ruim voldoende ruimte en ruim voldoende afdruk. Sommige veulens houden zich in galop iets vast.
Bijzonderheden: Van de getoonde veulens waren er 12 geprikt en zes door de eigenaar geselecteerd. Deze geselecteerde veulens passen in het beeld van de rapportage. EÚn van de geselecteerde veulens was kreupel. Eenmaal is sprake van een ongelijke voorhoef. Twee thuis ge´nspecteerde veulens passen in het beeld van de rapportage.
De kwaliteit van de moeders was wisselend.
Getoond:18 (+2) veulens uit 72 in 2001 gedekte merries.

Afstammelingen 2006 (januari; 3-jarigen)
Naar aanleiding van de beoordeling/rapportage van zijn 3-jarige nakomelingen blijft Rousseau voor de KWPN-fokkerij gehandhaafd.

Stap: Draf: Galop:
Geschiktheid dressuurpaard: Afdruk springen: Springentechniek:
Springvermogen: Geschiktheid springpaard:  
Fokwaarde dressuur: Fokwaarde springen:   
1e generatie zonen
2e generatie zonen
 
 
Klik hier voor meer informatie