Redford
 
   
 
Naam:RedfordSpecialiteit:Dressuur
Schofthoogte:1.71Kleur:zwartbruin
Stamboek:KWPN
Stamboeknr:98.02801
Geboren:25-04-1998
Category:Rijpaard
Omschrijving:
Beschikbaar via diepvriessperma.

REDFORD 98.02801 STB
Cat.no. KWPN-HK 2001: 452, 25 april 1998, zwartbruin

Stokmaat: 1.68 m

Pijpomvang: 20,5 cm

V: Krack C 92.5860 Stb
M: Liane 93.1739 ster Stb
MV: Ferro 87.151 keur Stb

Redford is een goed ontwikkelde, rijtypische hengst, die goed in het rechthoeksmodel staat. De voorhand is goed ontwikkeld en goed gevormd. De croupe is goed van vorm en heeft voldoende lengte. De verzenen zijn laag. Het achterbeen is iets lang en de spronggewrichten zouden meer kwaliteit moeten hebben. Behaalde punten bij de verschillende verrichtingen
Dressuur Springen
stap draf galop aanleg afdruk techniek vermogen aanleg
7.5 7.5 8.5 8.5 7 7 7 7

Bewegingspotentiaal, werklust en dressuuraanleg zijn in de pedigree van Romeo gecombineerd door de inbreng van Olympic Ferro en lichte tour-kampioen Krack C. Met name Ferro bewijst zijn grote mogelijkheden voor de fokkerij, maar ook Krack C lijkt in staat dressuurkwaliteiten te vererven. Meer bloed en kwaliteit worden aangevoerd door achtereenvolgens Lector, die zelf eveneens op niveau dressuur gelopen heeft en de volbloed Lucky Boy xx, die actie en souplesse in de fokkerij heeft gebracht. Op de achtergrond vinden we de Marco Polo-zoon Miro.

Onderzoekrapport
Redford is een eerlijke, betrouwbare hengst. Hij heeft veel bereidheid om te werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is zuiver, actief en heeft ruim voldoende ruimte. In draf heeft Redford voldoende ruimte en veel souplesse. Het achterbeen wordt actief gebruikt en goed ondergebracht. De hengst houdt zich in het kruis nog iets hoog. In galop heeft Redford een goede ruimte. Hij heeft veel afdruk, een goede balans en kan goed schakelen. Als dressuurpaard heeft Redford veel aanleg en hij geeft zijn ruiter een goed gevoel.
Als springpaard heeft Redford ruim voldoende afdruk. Hij heeft voldoende been- en lichaamstechniek. Redford lijkt voorzichtig en toont over voldoende vermogen te beschikken. Als springpaard heeft Redford voldoende aanleg en hij geeft zijn ruiter een voldoende gevoel.

Op stal en in de omgang gedraagt de hengst zich normaal.
Rapport van de
bezichtiging in 2001 van
de moeder:

Merrie: Liane 93.1739 ster Stb

Protocol:
Liane is een goed ontwikkelde, rijtypische merrie, die goed in het rechthoeksmodel staat en over veel inhoud beschikt. Het hoofd is iets lang en sprekend. De nek is goed van lengte en goed gevormd De hals is goed van lengte, vorm en bespiering. De hals is iets diep aangezet. De schoft is voldoende ontwikkeld en loopt voldoende ver door. De schouder is goed van lengte en ruim voldoende van ligging. De rug is iets gezonken en goed bespierd. De lendenen zijn goed gevormd en aangesloten. De lenden zijn goed bespierd. De croupe is sterk hellend en heeft voldoende lengte. De croupe is goed bespierd. De broekspier loopt voldoende ver door. Het voorbeen is correct, maar zou iets meer lengte moeten hebben. Het achterbeen is correct gesteld. De voeten zijn goed gevormd. De verzenen zijn voldoende ontwikkeld. Het beenwerk zou iets meer ontwikkeld moeten zijn. Het beenwerk heeft ruim voldoende kwaliteit. De stap zuiver en heeft ruim voldoende ruimte. De draf heeft ruim voldoende ruimte en ruim voldoende houding. Het achterbeen wordt actief gebruikt. Liane heeft in draf veel souplesse.

Stokmaat: 1. 69m / kleur: zwartbruin

Veterinair rapport
Tijdens het gehele onderzoek loopt de hengst linksvoor af en toe gevoelig. Een duidelijke veterinaire oorzaak hiervoor is niet gevonden.
Het onderzoek is uitgevoerd van 6 september t/m 14 november 2001.

KRACK C 92.5860 FLEMMINGH LACAPO HOLST
TEXAS HOLST
GIACARA II KEUR PREF BEAUJOLAIS
BACCARA KEUR PREF PREST
LIANE STER 93.1739 FERRO KEUR ULFT KEUR
BRENDA STER PREF PREST
FABIOLA STER LECTOR
WANDA KEUR PREFStap: Draf: Galop:
Geschiktheid dressuurpaard: Afdruk springen: Springentechniek:
Springvermogen: Geschiktheid springpaard:  
Fokwaarde dressuur: Fokwaarde springen:   
1e generatie zonen
2e generatie zonen
 
 
Klik hier voor meer informatie