Prestige VDL
 
   
 
Naam:Prestige VDLSpecialiteit:Dressuur
Schofthoogte:1.68Kleur:bruin
Stamboek:KWPN
Stamboeknr:97.02994
Geboren:16-04-1997
Category:Rijpaard
Omschrijving:

Verrichting Ermelo 2003 (13-03 t/m 02-04; verkort onderzoek)
Prestige-VDL is een sterke, frisse hengst met veel bereidheid om te werken, die zich ruim voldoende tot goed laat bewerken. Hij ervaart het gevraagde werk als licht.
De stap is zuiver, correct met ruim voldoende ruimte. De draf heeft ruim voldoende ruimte. Prestige-VDL heeft veel afdruk in draf en toont veel buiging in voor- en achterbeen. Het achterbeen zou meer door moeten treden en beweegt in de eerste fase naar de staart. In draf zou hij meer met de schoft omhoog moeten draven. De galop heeft zeer veel afdruk, kracht en buiging en een goede balans. De hengst blijft daarbij iets hoog in het kruis. Prestige-VDL heeft veel aanleg als dressuurpaard en geeft zijn ruiter een goed gevoel.
Prestige-VDL springt met voldoende afdruk, maar zou daarbij meer met het lichaam terug moeten springen. De hengst heeft voldoende bascule. Het voorbeen wordt matig gevouwen. Hij heeft een matige achterhandtechniek. De hengst toont voldoende vermogen. Prestige-VDL heeft voldoende aanleg als springpaard en geeft zijn ruiter een voldoende gevoel.
In het begin van het onderzoek hoest de hengst. Na behandeling met bronchoforte zijn de klachten verdwenen.


Afstammelingen 2004 (september; veulens)
Prestige-VDL toonde oudere veulens die royaal ontwikkeld zijn. De jongere veulens zijn net voldoende ontwikkeld. De veulens zijn voldoende rijtypisch.
De veulens van Prestige-VDL hebben voldoende sprekende hoofden die soms wat lang zijn. De nek is voldoende van lengte. De hals is voldoende lang maar mist wat bespiering in de bovenlijn. De schoft is ruim voldoende ontwikkeld. De schouder is ruim voldoende van ligging en lengte. De rug is wisselend van lengte en soms iets gezonken. De lendenen zijn goed aangesloten. De croupe is wisselend van ligging, van recht tot hellend. De lengte van de croupe is voldoende. De broekspier loopt voldoende lang door. Het voorbeen is ruim voldoende van lengte. De stand is correct. De stand van het achterbeen is vaak lang en klein gehoekt. Het fundament is ruim voldoende van ontwikkeling en van kwaliteit.
De stap is zuiver, goed van ruimte en souplesse. In draf bewegen de veulens met ruim voldoende ruimte met een mooi gebruik van het voorbeen. Het achterbeen moet meer tot dragen komen. In galop hebben de veulens van Prestige-VDL voldoende ruimte maar moeten meer souplesse hebben.

Kort samengevat: Een voldoende rijtypische, in ontwikkeling wat wisselende groep veulens. De stap is goed. In draf en galop hebben de veulens ruim voldoende ruimte maar moeten meer tot dragen komen.

Getoond zijn 18 geprikte en vijf door de eigenaar geselecteerde veulens. Twee thuis ge´nspecteerde veulens passen in het beeld van de rapportage. Ook de door de eigenaar geselecteerde veulens passen in het beeld van de rapportage.
De kwaliteit van de moeders was doorgaans goed.
Getoond: 23 (+2) veulens uit 111 in 2003 gedekte merries.
De gebruikte terminologie bij benadering in cijfers:
matig 5; voldoende 6; ruim voldoende 7; goed 8.

HK KWPN Den Bosch 2000 (februari)
Aangewezen voor 3e bezichtiging.

HK ASVH Flyinge (Zweden) 2001 (februari)
goedgekeurd ASVH.
beoordeling: stap 8; draf 8; galop 10; springteniek 8; springvermogen 7.
testruiters: springen 6/6; drssuur 9/9.

HK KWPN Den Bosch 2003 (01-02)
Aangewezen voor verrichtingsonderzoek.
Verwachtingswaarde: springen 106 (btr 11%);.dressuur 110 (btr 9%).

Afstammingsinformatie stand 2003
Prestiges vader Silvano was in 2002 dressuurkampioen van Nederland. De Holsteiner is al jarenlang een vaste waarde in het Nederlandse team. UTV-merrie Lavendel heeft zelf een prima test afgelegd met hoge cijfers voor de bewegingsonderdelen. Haar vader Goodtimes vererft zich in beide disciplines bovengemiddeld. De Holsteiner stam waaruit Prestige-VDL voortkomt bracht meerdere goedgekeurde hengsten.
Lavendel bracht 5 nakomelingen (5 hv) waarvan 1 2e bez hengst.

Exterieuromschrijving 2003
Prestige-VDL is een goed ontwikkelde, voldoende rijtypische hengst die zeer goed in het rechthoeksmodel staat. De hals is goed bespierd. De rug is lang en iets diep. Het achterbeen staat wat achter de massa.

Eigen prestaties stand 2003
Prestige-VDL is goedgekeurd in Zweden en heeft in aanloop naar zijn aanwijzing een collectie veulens getoond die opvielen door ontwikkeling, houding en afdruk in beweging.Bijna 100% Holsteinse gefokte dressuurhengst met front en krachtige gangen.

Vader Silvano N is onder Ellen Bontje jarenlang op het hoogste niveau van de dressuursport succesvol geweest en is de hengst met de meeste medailles die o.a. gewonnen werden op NKs, EKs, WKs en de Olympische Spelen.

Dan vinden we in de vaderlijn de allround fokhengsten: Good Times, Cor de la Bryere en Anblick xx, die ook vele goede dressuurpaarden brachten zoals: Lucky Times, Corlandus en Venetia. In de moederlijn vinden wij Ahorn Z en Ronald, die garant staan voor kwaliteit en prestatie.

Uit de Holsteinse stam, Nr. 456, komen vele goedgekeurde hengsten en extra presterende paarden, zoals: Rigoletto, Capo, Cabinet I, Cabinet II, Lambado, Milano en Freestyle, die de Grand Prix van Aken won.

Prestige werd als 3-jarige verrichtingskampioen in Zweden met voor de basis gangen 8 - 8 - 10. Van de Fremdruiters kreeg hij een 9 voor de gangen en een 9 voor zijn dressuuraanleg. Als 5-jarige won hij alle vijf kwalificaties en werd hij 6e in de finale van de Breeders Trophy. Momenteel neemt hij succesvol deel aan de hengstencompetitie onder Christa Laarakkers hierin werd hij in de Z dressuur o.a. 2e in Zuidbroek en 2e in Goes.

Vanaf dit jaar is Prestige VDL intraining bij Edward Gal, die hoge verwachtingen heeft van de hengst.

Prestige heeft front en krachtige gangen, iets wat we nodig hebben in de dressuurfokkerij.

Dressuurindex: 125.

Prestige: dressuurhengst voor het grote werk uit een prestatiestam.


Stap 7.5
Draf 8
Galop 8.5
Aanleg dressuur 8
Subtotaal dressuur 32.0
Plaatsing dressuur 2e
Afdruk 6.5
Techniek 6
Vermogen 6.5
Aanleg springen 6
Subtotaal springen 25.0
Plaatsing springen 6e
Puntentotaal 57.00
Plaatsing 3e van 13 (9)
Jaar verrichting 2003
Plaats verrichting Ermelo

Stap: Draf: Galop:
Geschiktheid dressuurpaard: Afdruk springen: Springentechniek:
Springvermogen: Geschiktheid springpaard:  
Fokwaarde dressuur: Fokwaarde springen:  
142 37% 94 51%

Silvano
V. Silvester

Lavendel keur
Goodtimes
Calinde
 
1e generatie zonen
2e generatie zonen
 
 
Klik hier voor meer informatie