Paddox
 
   
 
Naam:PaddoxSpecialiteit:Dressuur
Schofthoogte:1.72Kleur:donkerbruin
Stamboek:KWPN
Stamboeknr:97.02917
Geboren:21-04-1997
Category:Rijpaard
Omschrijving:

Als zoon van de wereldberoemde Olympic Ferro is Paddox een dressuurhengst bij uitstek. Paddox voert aan moederszijde het bloed van de dressuurvererver Darwin, die net als Ferro zelf internationaal furore maakte. Met de enorme dressuur aanleg die Paddox zelf vertoont is de grondslag aanwezig om in de toekomst aan de top te komen. Paddox maakte zijn dressuurbelofte tijdens het verrichtingsonderzoek meer dan waar, hij scoorde hoog voor zijn aanleg en excelleerde zelfs met zijn galop. Paddox eindigde als beste dressuurhengst van zijn jaargang.
Het karakter van Paddox is zeer goed, de vriendelijke hengst is werklustig en kijkt helder de wereld in. De mooie Ferro-zoon imponeerde tijdens de PAVO-cup in Ermelo. Paddox eindigde als 2e in de finale en werd daarbij gehuldigd als beste 4-jarige hengst van 2001. In 2002 nam Paddox deel aan het wereldkampioenschap voor jonge dressuurpaarden in Verden. Het protocol van de internationale vakjury sprak van “een zeer krachtig en veelbelovend paard met een goede bouw, een mooi front en sterk gebruik van het achterbeen”. Temidden van een sterk deelnemersveld bezette hij een fantastische 7e plaats in de finale.

In 2003 wist Paddox zich andermaal te qualificeren voor het wereldkampioenschap voor jonge dressuurpaarden in Verden. Nadat Marijke Folmer Paddox naar een formidabele 1e plaats reed in de kleine finale, werd het succesvolle duo 6e in de grote finale. Het behoeft geen betoog dat Paddox zich ruimschoots heeft bewezen in de sport.


Nog enkele hoogtepunten:

Future Stallion 2003;
Winnaar van de Hengstencompetitie 2003;
Nagenoeg alle dressuurproeven waaraan Marijke Folmer en Paddox in 2004 en 2005 deelnamen werden met een overwinning afgesloten. Naar verwachting zal de talentvolle combinatie dit jaar uitkomen in de Grand Prix dressuur.

In 2004 werd de eerste jaargang merries van de hengst aangeboden voor stamboekopname, positief ontvangen. Alle voorgestelde merries zijn in het stamboek opgenomen en er zijn meerdere 3-jarigen ster verklaard. Paddox tekende ook voor de bewegingstopper Urona: deze merrie ontving niet alleen een ster predikaat, maar werd tevens beloond met 73 punten voor exterieur en 83 punten voor beweging (met maar liefst 90 punten voor de draf). Daarnaast werd een zoon aangewezen voor de 70-dagen test in Ermelo. In 2005 werd 50% van alle Paddox-merries die voor stamboekopname werden aangeboden doorverwezen naar de CK, waarbij de elastische Victharin VL een eervolle 5e plaats bezette op de NMK te Ermelo. Dat Paddox zijn dressuurgenen aan zijn volgende generatie doorgeeft blijkt uit recente aansprekende prestaties van zijn nakomelingen in de sport. exterieur en 83 punten voor beweging (met maar liefst 90 punten voor de draf). Daarnaast werd een zoon aangewezen voor de 70-dagen test in Ermelo. In 2005 werd 50% van alle Paddox-merries die voor stamboekopname aan zijn volgende generatie doorgeeft blijkt uit recente aansprekende prestaties van zijnStap: Draf: Galop:
Geschiktheid dressuurpaard: Afdruk springen: Springentechniek:
Springvermogen: Geschiktheid springpaard:  
Fokwaarde dressuur: Fokwaarde springen:  
163 61% 81 64%

Ferro pref
Ulft keur

Janirma keur, sport-dress
Darwin
Danirma ster, pref, prest
 
1e generatie zonen
2e generatie zonen
 
 
Klik hier voor meer informatie